Vis min kurv
Kurv
 
0
Kurv 0
  1. Forside
  2. Til pressen
  3. Pressemeddelelser

Grafisk guld fra gemmerne

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er synonym med overdådigheden i dansk design. Hans fantasi, farveglæde og produktivitet var enorm, og siden Bjørn Wiinblad Denmark i 2014 tog fat på relanceringen af Wiinblads designskat, har hans popularitet nået nye højder. Til september ville Bjørn Wiinblad være fyldt 100 år, og helt i den verdensberømte multikunstners ånd markeres fødselsdagen med lanceringen af ”Quatre Coulours” – en eksklusiv limited edition jubilæumsvase i 500 eksemplarer samt en reliefvase og kronelysestage i gylden pomp og pragt med moderne, grafisk dekoration, der illustrerer Wiinblads aktualitet dengang og nu.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Nye neutraler fra Bjørn Wiinblad

Skiller Illustration

Netop nu trender maksimalismen på både den hjemlige og internationale designscene og skruer op for farver, mønstre og teksturer, præcis som Bjørn Wiinblad altid har gjort det. Gennem sit lange kunstneriske virke gik Wiinblad sine egne veje uden at skele til tidens dominerende strømninger, og derfor er det ikke overraskende, at Bjørn Wiinblad Denmark nu prøver kræfter med et nyt udtryk, der tager en afstikker fra netop maksimalismen. Efteråret 2018 introducerer brandet således en serie i ubemalet, hvidt porcelæn, der genfortolker Wiinblads verdensberømte figuriner ”De Fire Årstider” og overlader storytellingen til beskueren og porcelænets intense udtryk.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Wiinblads julebord

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad var om nogen en livsnyder. Han elskede levende lys, god mad, godt selskab og glæden ved at give – alt det, som især julen handler om. Derfor tæller Bjørn Wiinblad Denmarks sortiment naturligvis også et ægte julestel, Guirlande, som med sin fusion af kridhvidt porcelæn og røde draperinger emmer af moderne nordisk tradition. Servicet dækker op til både frokost, adventshygge samt julemiddag, og i anledning af Wiinblads 100-års jubilæum i år er der naturligvis en lille lækkerbisken i vente. Guirlande suppleres nemlig med et uundværligt serveringsfad og stemningsfulde fyrfadsstager samt en matchende porcelænsfugl, der lander fint og finurligt som et dekorativt indslag overalt i juleboligen.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Lys i løgkrukken

Skiller Illustration

Da Bjørn Wiinblad Denmark sidste år lancerede det karismatiske ”Blomsterhoved”, betød det et skridt i den mere minimalistiske retning for Wiinblads kendte univers. Et par enkelte blomsterstilke stukket ned gennem hovedets hulmønster er nemlig nok til at skabe illusionen af frodig blomsterkunst, og med afsæt i blomsterhovedets enorme popularitet tager Bjørn Wiinblad Denmark nu designeksperimentet videre. Dette forår er det blevet tid til at genfortolke en anden af hverdagens klassiske brugsgenstande – Lyslygten, som med forminspiration fra Wiinblads ikoniske løgkrukker og hulmønster fra blomsterhovedet, inviterer til lysfest indenfor og udenfor og suppleres af to forskellige fyrfadsstager med flowerpower-effekt.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Wiinblad æg-stravaganza

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er kendt som multikunstneren i dansk design, men også socialt havde den verdensberømte keramiker mange facetter. Han elskede at omgive sig med mennesker, høj som lav, og brugte gerne enhver anledning til at vise sit venskab. Det gjaldt ikke mindst påsken, som hvert år fik Wiinblad til at fremstille en lille serie påskeæg, der blev sirligt nummereret og foræret til venner og nære relationer. Påskeæggene blev aldrig sat i produktion, men nu giver Bjørn Wiinblad Denmark alle en chance for at komme tæt på den vennesæle Wiinblad med nyhederne Bonbonniere og Påskeophæng, der har rødder i storytellingen om Wiinblad og i årstidens sprøde og spirende forårsblomster.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Messingmagi

Skiller Illustration

Med introduktionen af hurricanes åbnede Bjørn Wiinblad Denmark sidste år op for en helt ny dimension af Wiinblads verden. Det høje, slanke design i glas og metal ligger langt fra det buttede porcelænsunivers, som multikunstneren ellers er kendt for, men frodigheden og det organiske er ikke til at overse, og de blanke sølvstager vandt med det samme Bjørn Wiinblads både nye og gamle fans. Indretning med metaller er fortsat en stærk trend i moderne indretning og derfor supplerer Bjørn Wiinblad Denmark nu hurricane-kollektionen med trendy messingmetalstager i tre størrelser, der kan tilpasses i højden alt efter anledning.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

1001 nats efterår

Skiller Illustration

Da Bjørn Wiinblad Denmark i foråret lancerede porcelænsserien Gobelin, introducerede brandet samtidig en mere ukendt side af den kendte multikunstners talent: Gobelinerne. Med afsæt i de overdådige, vævede tæpper er Gobelin-seriens motiv mere trenddrevet end de øvrige produkter i sortimentet, for Bjørn Wiinblads forkærlighed for tekstiler, geometriske figurer og gulddetaljer rammer perfekt plet i tidens interiørmode. Dette efterår suppleres Gobelin-universet med to nye produkter, Cylindervasen og Kruset, der begge er kendinge i Bjørns Wiinblads univers, og hver især sætter funktionel glamour på indretningen.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Helt pip

Skiller Illustration

For tusindkunstneren Bjørn Wiinblad var tilværelsen et spørgsmål om poesi og æstetik – og intet objekt var for lille til at fortjene forskønnelse. Tværtimod holdt Wiinblad af at sætte sin streg på hverdagens mindste brugsgenstande, der med et trylleslag blev omdannet til brugskunst. Nu lancerer Bjørn Wiinblad Denmark to nyheder, der sætter kvidr og krydderi på bordet: Æggebægre udformet som småfugle og et Salt & Peber Sæt med blomstermotiv. Wiinblads velkendte, blåhvide univers suppleres desuden med en karismatisk, næbbet urtepotteskjuler, der vandes bagfra, og ligesom kunstneren selv bryder med konventionerne.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Jul efter Bjørn Wiinblads hoved

Skiller Illustration

Kvindeansigtet var livet igennem ledemotiv i Bjørn Wiinblads kunst. Naturligvis også til jul, hvor de karismatiske kvinder antog engleform og gav Wiinblads dekorationer himmelsk sødme og et strejf af nordisk folklore. Wiinblad var samtidig inspireret af østens mystik og gyldne ornamentik, og med det in mente lancerer Bjørn Wiinblad Denmark årets julenyheder: Lucia Adventsstage med indbygget skål og Fyrfadsengle med sølv- og gulddekoration tilsat orientalskinspirerede glasornamenter fyldt med glamour.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Tulip lysestager

Tusindkunstnerens tulipaner

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad var ikke bare tusindkunstner, han var også æstetiker med en særlig evne til at glædes over det store i det små. For ham var det en fest, når magnolietræet i haven foran kunstnerboligen, ”Det Blå Hus”, blomstrede, og indendørs dyrkede Wiinblad også det florale i stor stil. Dette forår relancerer Bjørn Wiinblad Denmark de karakteristiske ”tulipanlysestager”, der danner et blomsterhav af lys, når de bruges sammen i flok og i forskellig højder. De ekstravagante Tulip stager matches af et helt nyt mundblæst design, Tulip vasen, der bærer Wiinblads tydelige fingeraftryk og bejler til forårets sprøde blomsterbundter.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Tulip vase
Gobelin

Glamourøs gobelin

Skiller Illustration

At indrette med tæpper og tekstiler er en af tidens stærkeste interiørtrends, og det har sat fornyet fokus på en mindre kendt del af Bjørn Wiinblads kunstneriske virke, gobelinerne. På toppen af sin karriere løste Wiinblad adskillige internationale bestillingsopgaver på billedtæpper til kunstsamlere samt til teatre, hoteller og offentlige bygninger, og forstudier til disse kan stadig ses i Wiinblads kunstnerhjem. Nu overfører Bjørn Wiinblad Denmark stofligheden og sanseligheden fra det vævede univers til en ny porcelænsserie, Gobelin, der sætter gylden glamour på Kande, Serveringsfad og Skål med inspiration fra Wiinblads originale gobelintegninger og tidens trendy rombemønster.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Gobelin kande
Blomsterhoved orange

Blomsterkunstens nye ansigt

Skiller Illustration

Kvindeansigtet med de mandelformede øjne og den trekantede næse er Bjørn Wiinblads signatur. Som ægte ”tusindkunstner” brugte han motivet på et utal af måder, og mange husker især de karismatiske keramik-urtepotter, hvor plantens blade gav kvindeansigtet frisure og levende personlighed. Dette forår fortolker Bjørn Wiinblad Denmark igen det florale kvindeansigt med lanceringen af et nyt Blomsterhoved, der henter inspiration i blomsterkunsten Ikebana og skriver sig ind i den nordisk-japanske designfusion, der er en af tidens stærkeste trends.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Blomsterhoved
Lyslygte

Fabeldyr til forårslys

Skiller Illustration

Netop nu (gen-)opdager vi Bjørn Wiinblad i stor stil. Den livsglade multikunstner fascinerer både nye fans og gamle kendere, for i en verden fuld af minimalisme og enkelthed er der noget helt særligt ved Wiinblads ornamenterede og fabulerende design. Uanset om man går all in eller foretrækker maksimalismen i små doser, er der nu godt nyt. Dette forår lancerer Bjørn Wiinblad Denmark nemlig en lyslygte i farvet glas med reliefmotiv, der er inspireret af formen på Wiinblads berømte fugleurtepotter og hænger let fra grene og vindueskroge i sit grå silikonebånd som en eventyrlig stemningsskaber ude og inde.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Lyslygte på hylde

Hurricanes til nye højder

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad omtales ofte som ”multikunstner”, og betegnelsen er spot on. Bjørn Wiinblad bevægede sig nemlig ikke kun inden for forskellige kunstneriske discipliner. Han arbejdede også i alle typer materiale – tekstil, gobelin, kakler og keramik – og skabte produkter, der hidtil kun har været kendt af inkarnerede fans og feinschmeckere. Det gælder ikke mindst den majestætiske Hurricane-stage i glas og sølvmetal, som Bjørn Wiinblad Denmark nu reintroducerer på designscenen i tre forskellige højder.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Wiinblad glimrer igen

Skiller Illustration

I mere end fem årtier har verden været på fornavn med Bjørn Wiinblads design. Hans signatur – og hovedmotivet på det meste af hans kunst – er de karismatiske kvindeansigter, der med intense øjne og blomstrende hårpragt drager betragteren ind i Bjørn Wiinblads bohemede brugskunstunivers. Det gælder også efterårets vasenyhed, Felicia, der har navn efter et af multikunstnerens mest kendte kvindemotiver – nu håndapplikeret i guld som en fristelse til alle fans af tidens metaltrend samt naturligvis til jul.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Wiinblad ser rødt

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er for mange synonym med farven blå, men den karismatiske multikunstner havde et væld af nuancer på paletten gennem hele sin produktion og levetid. Denne sæson tager Bjørn Wiinblad Denmark hul på et nyt kapitel i historien om den populære maximalist med introduktionen af en serie julepynt og et juleservice – og julen, den er naturligvis også rød i Wiinblad-universet. På en baggrund af kridhvidt porcelæn frister kugler, kræmmerhuse, hjerter og klokker alle designelskere med hang til klassisk jul med en fabulerende twist, mens juleservicet dækker op med fire dele, der favner alle højtidens behov. 

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Wiinblads vinterlandskab

Skiller Illustration

Skandinavien er kendt for simple living og for sin minimalistiske tilgang til design og indretning, men ved juletid bor der en maksimalist i de fleste. Her tages pynten frem – ny som gammel – og hyggen indfinder sig i takt med, at boligen klædes på til jul i farver, guld, sølv og silkebånd. Nu er der godt nyt til alle fans af den moderne julestue. Bjørn Winblad Denmark sætter nemlig ny, karismatisk kulør på en håndfuld klassiske juleornamenter, fyrfadsstager, en vase og en dekorationsskål og gør årets jul til en glamourøs grøn affære. 

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Bjørn Wiinblad, vaser

Cylindrisk charme

Skiller Illustration

Cylindervasen og bordfadet er to af Bjørn Wiinblads signaturprodukter. Livet igennem satte han forskellige motiver og farver på netop disse design, for de runde former passer perfekt til Bjørn Wiinblads fabulerende streg, der har masser af plads at boltre sig på i fadets bund og op langs vasens sider. Nu skriver Bjørn Wiinblad Denmark videre på fortællingen om Danmarks store multikunstner og lancerer to nye bordfade, to cylindervaser og en fyrfadsstage, der runder Bjørn Wiinblads klassiske design med et moderne tvist.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Bjørn Wiinblad, fade
Bjørn Wiinvlad, vaser, skåle, fade

Kugleskønne vasenyheder

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er en af dansk kunsthistories mest kreative og populære skikkelser, og den charmerende multikunstner gør i disse år massivt comeback både nationalt og internationalt. Bjørn Wiinblad havde flair for at skabe brugskunst, der emmede af livsglæde i hver en streg, han satte på sin ornamenterede keramik. Det gælder også forårets nyhed, Kuglevaserne, som Bjørn Wiinblad Denmark nu lancerer, komplet med de skælmske øjne og karakterfulde næser, der var Bjørn Wiinblads DNA. Vaserne bejler sødmefuldt til sæsonens blomster, men det skulpturelle design er også velegnet som ”art piece” overalt i boligen.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Bjørn Wiinblad, vaser
Bjørn Wiinblad, tekstil, farver

Borddækning til luksusbohemer

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblads brugskunst har sat et markant præg på dansk design til bord og bolig. Hans fantasifulde streg og store farveglæde inkarnerede især 1960’ernes og 70’ernes tidsånd, og netop nu er retro-stilen stærkt tilbage i modebilledet. Også når det kommer til at klæde boligen på. Dette forår er der derfor godt nyt til alle, ikke mindst moderne hippier, når Bjørn Wiinblad Denmark præsenterer to nye dugedesign med tilhørende stofservietter, der dækker op til gæster og til ekstravagant hverdag a la Wiinblad.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Bjørn Wiinblad, dug, tekstil

Maksimalistiske metaller

Skiller Illustration

Da Bjørn Wiinblad-brandet sidste år genopstod i ny og tidssvarende udgave, betød det samtidig en genkomst for ”maksimalismen” i dansk design. Bjørn Wiinblads eventyrlige motiver hylder det overdådige og ekstravagante i hverdagens brugsgenstande, og her er metallerne ikke til at komme udenom i disse år. Derfor introducerer Bjørn Wiinblad Denmark dette efterår en hel kollektion af lågkrukker, lysestager og vaser med sølv- og guldmotiv, der er dedikeret til tidens megatrend, men samtidig forbliver tro mod designarven. 

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Moderne flowerpower

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad oplever i disse år en designmæssig renæssance, der vækker en række af kunstnerens allermest populære produkter til live igen. Det gælder ikke mindst urtepotten, som i Wiinblads storhedstid i 1970’erne spredte farveglad flowerpower i tusindvis af vindueskarme. Dette efterår er der godt nyt til alle med grønne fingre, når Bjørn Wiinblad Denmark lancerer Juliane. En moderne fortolkning af Wiinblads urtepotte på fod i flere farver og størrelser, der bringer et strejf af Wiinbladsk retro-nostalgi ind i den skandinaviske bolig. 

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Porcelænsplatten er igen på pletten

Skiller Illustration

Porcelænsplatter med poetiske årstidsmotiver og signaturfarven blå er vigtige elementer i Bjørn Wiinblads kunstneriske DNA, og begge dele er mere aktuelle end nogensinde. Dette efterår gør porcelænsplatten nemlig et stærkt comeback, når Bjørn Wiinblad Denmark lancerer en serie farverige ovale platter med forskelligt motiv til væg og bord. De multifunktionelle platter suppleres af en trio nye krus og termokopper, der føjer støvede og blide blåtoner til Wiinblads magisk-moderne univers.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Tryk på tekstilerne

Skiller Illustration

Bjørn Wiinblad er i disse år her, der og alle vegne. Gamle originaldele blandes med moderne nylanceringer, og en aktuel udstilling på Kunstmuseet Arken hylder netop nu den talentfulde multikunstners mange facetter og kreative platforme. Herunder scenografien, der stod Wiinblads hjerte nær og omsatte hans eventyrlige streg til overdådige kostumer. Dette efterår lader Bjørn Wiinblad Denmark tæppet gå for et helt nyt tekstilunivers, der trækker tråde til Wiinblads sceneglæde og gør et livsglad designstatement ud af hverdagens mange bløde brugsgenstande fra viskestykker til voksdug.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Jul på dåse

Skiller Illustration

Det kan være svært at holde fingrene fra kagedåsen. Specielt til jul, hvor køkkenskabene bugner af hjemmebag samt konfekt og frister med søde sager og hyggestunder. Nu bliver det endnu sværere at modstå fristelserne, når Bjørn Wiinblad Denmark lancerer julens ultimative kagedåse. Dåsen, der findes i tre størrelser med rødt motiv, er perfekt til opbevaring af Wiinblads egne yndlingssmåkager, pebernødder og brunkager, og trækker samtidig tråde tilbage til de "kunstdåser”, som Bjørn Wiinblad skabte for Irma.    

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Lækkerier
i lagvis

Skiller Illustration

Både som kunstner og privatperson havde Bjørn Wiinblad en svaghed for det overdådige. Hans illustrationer er fulde af farver og eventyrlige former, og det samme gælder det moderne formsprog, som Bjørn Wiinblad Denmark introducerede sidste år. Her hyldes maksimalismen i hvert eneste produkt. Ikke mindst på sommerens nye etagere, der byder på lækkerier i flere lag og farver, og serverer chokolade, kager og frisk frugt på dekorative bakker i farvestrålende finer.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Keramiske
lyspunkter

Skiller Illustration

Lysestagen er et moderne brugsobjekt, som de fleste af os har rigeligt af derhjemme. Alligevel finder vi altid plads til en mere, for intet hygger som levende lys, sommer og vinter. Denne sommer griber Bjørn Wiinblad Denmark fat i den udødelige lysestage og udvider keramikuniverset med to nye stagedesign. Dekorationen hentes i Wiinblads originale motivkreds, mens formsproget er minimalistisk og moderne.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

Glad
i låget!

Skiller Illustration

Keramikeren og multikunstneren Bjørn Wiinblad var ikke typen, der lagde låg på hverken sin personlighed eller sin kreativitet. Han sprudlede af livs- og arbejdsglæde og skabte med sine frodige kvindefigurer et eventyrligt univers, der i dag er mere populært end nogensinde. I 2014 genopstod Bjørn Wiinblad som brand, da Rosendahl Design Group omsatte Wiinblads originale streg til en serie moderne, funktionelle produkter, der nu suppleres sortimentet med tre farverige og anvendelige porcelænskrukker, der er lige til at blive glad i låget af.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

bjørn wiinblad urtepotteskjuler, skjulere, Bjørn Wiinblad Rosalinde Urtepotteskjuler

Wiinblad vender tilbage

Skiller Illustration

Keramikeren Bjørn Wiinblad er kendt for sin fabulerende streg og frodige kvindeskikkelser, og hans enorme produktion tegner sig for et af de mest farverige kapitler i dansk brugskunsthistorie. De seneste årtier har der været lidt stille omkring Wiinblad, men ikke længere.

Dette efterår genopstår Wiinblad nemlig som brand, når Rosendahl Design Group skriver videre på fortællingen om den livsglade multikunstner og lancerer Bjørn Wiinblad 2.0. Kollektionen hylder Wiinblads autentiske og eventyrlige univers, men har samtidig et moderne, funktionelt formsprog, der bejler til både nostalgiske samlere og nye generationer.

Efter mange år i skyggen er Wiinblads produkter i dag blevet trendy loppefund og eftertragtede samlerobjekter, ja, ligefrem kult, og denne tendens griber Rosendahl Design Group fat i med relanceringen og revitaliseringen af Bjørn Wiinblad anno 2014.

Resultatet er en kollektion på 47 nye Wiinblad-dele med motiver, der er genskabt 100 % efter Bjørn Wiinblads originale streg, men indsat i et moderne farve- og produktunivers, der rummer en autentisk, men også tidssvarende fortælling om Wiinblad.

Samarbejdet med Rosendahl Design Group støtter desuden op om fortællingen om Bjørn Wiinblad ved at yde økonomisk støtte til, at Det Blå Hus omdannes til et arbejdende museum, præcis efter Wiinblads eget ønske.

»  Læs hele pressemeddelelsen her

Bjørn wiinblad bakke med rosalinde kopper, krus i farver

Det får du altid her

Når du handler her, får du altid:
Fri Fragt
Hurtig levering 2-3 dage
Gratis retur i 30 dage

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

Vi bruger cookies